Praktika

Måndagar kl. 20:00 – 22:30
Studentgatan 2, Malmö

På praktikan har du som tangodansare möjlighet att experimentera med din tango. Det är här du ska öva på allt du vill kunna på milongan – Tangofesten – där det anses direkt olämpligt att ”undervisa” sin partner på dansgolvet.
Tangopraktikan ”La urbana” ställer till ditt förfogande, en stor sal med en spegelvägg, mjukt knävänligt trägolv, varierad musik, och en generös atmosfär. Vi har även balansplatta och rockringar att jobba med när partnern dröjer…

Vi vill gärna understryka skillnaderna mellan praktika och milonga.

Det är bl.a. därför vi inte har någon regelrätt DJ:ing under våra praktikor. En DJ:s arbete går ut på att försöka skapa ett jämt flöde på dansgolvet som, enligt vår mening, inte är förenligt med dansövning.
Under praktikan vill vi att dansparen ska avbryta, stanna till, diskutera, testa igen, fråga/hjälpa andra etc. 
På la urbana har du möjlighet att öva till egen musik. Fråga gärna efter dina favoriter eller ta med dem i ett USB-minne.

TILL OSS KAN MAN KOMMA MED PARTNER ELLER ENSAM! Ett tips är att komma överens med en kompis om att öva tillsammans men vår förhoppning är att ”urbanisterna” ska vara solidariska, generösa och hjälpa varandra. Om alla delar med sig sina kunskaper kommer det att finnas många fler duktiga dansare vilket kan leda till att det blir trivsammare på milongorna för alla dansare.
Vi vill också påpeka att man med fördel, kan man träna vissa moment ensam.

Varmt välkommen att öva din tango!