Öppet brev angående Janusz Kozubs agerande

Öppet brev angående Janusz Kozub kampanj mot TPC’s kommande Milonga Solidaria till förmån för de asylsökande som anländer till Malmö.

Vi vill först och främst klargöra att initiativtagaren till Milonga Solidaria är TPC – Tango Punto Com, alltså Ana Catalán och Maya Wiehe. För att kunna genomföra det hela rent praktiskt men också för att bredda solidariteten med dessa människor som söker sig till vårt land under sin flykt från krig och obeskrivligt lidande, bad vi om hjälp från flera tangoaktörer: Sanhsara Muniz, Andrés Chacón från Tango B5, Tommy Selgren från TangoPortalen. Till vår glädje och tacksamhet sa alla: ”Självklart!” Även vår samarbetspartner sen många år, Studieförbundet SENSUS, vars verksamhet utgår från demokratiska värderingar och respekt för den enskilda människan, ställer upp med lokalen.
Alla ställer upp helt ideellt.

Vi har med bestörtning tagit del av Janusz smaklösa kampanj där han dels beskriver Sanhsara och mig som landsförrädare för att, som han felaktigt påpekar, vara initiativtagare till att ”skramla pengar till hjälp för nyankomna vilda hundar”.
Han uppmanar också alla att bojkota denna Milonga Solidaria.
I samråd med SENSUS enhetschef har TPC tagit beslutet att Janusz Kosub inte längre är välkommen till vår verksamhet så länge han inte tar avstånd från dessa uttalanden.

En viktig del av SENSUS arbete är ”Multireligiösa Almanackan” som i mycket korta drag kan sammanfattas som ”Vi tror på och verkar för samexistens”.
För TPC är det också viktigt att tänka att vår TANGO, ”vår älskade Kär-lek” skapades av människor från olika håll i världen som av olika skäl hade migrerat till Rio de la Plata området. Vi vet alltså att migrationer kan föra något alldeles extraordinär med sig…  

Slutligen vill vi bjuda in alla med gott solidariskt hjärta att delta, bidra till insamlingen och samtidigt manifestera mot all form av diskriminering, rasism och främlingsfientlighet.

TPC genom Maya Wiehe

 

Malmö den 30 september 2015